“Utrnule reči” u Gradskoj bašti, u Tvrđavi

Stvarno bih volela da dođete i ulepšate ovaj događaj. Meni, a i sebi, jer ako ništa drugo, Gradska bašta je divno mesto. Kad me nešto muči, ja odem tamo.

Niški kulturni centar, “Nade Tomić, 8”, Galerija “Srbija”, Narodna biblioteka “Stevan Sremac”, iz godine u godinu, ređale su se promocije knjiga, pesničke i književne večeri sa Anom, zahvaljujući dobrim ljudima Niš je otkrivao i zavoleo stihove naše talentovane pesnikinje. Zbirke pesama: “Pod svetlom istine” i “One zvezdane oči”, pronašle su put do ljubitelja poezije u ovom prelepom gradu, a Anina ljubav prema umetnosti i prema životu, njena nesvakidašnja borba, naišla je na podršku i divljenje mnogih. Pod pokroviteljstvom književnice Ivane Kuzmanović, nedavno je iz štampe izašla nova Anina knjiga: “Utrnule reči” i premijerno je predstavljena na predivnoj promociji u Vranju. Niš nije dugo čekao, velika je čast, snažan zagrljaj i poziv je stigao od onih Nišlija koji neguju tradiciju,
-građanstvo- i humanost, pa će na jednom od najlepših mesta u gradu, u Gradskoj bašti u Tvrđavi, Udruženje za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak” uz podršku i u saradnji sa JKP “Mediana”, Niš, na otvorenom, za Anu organizovati promociju iz bajke.
Presrećna i puna zahvalnosti, Ana je na svojoj Fejsbuk stranici ovako najavila događaj i pozvala prijatelje i javnost na druženje:

“Dragi moji, danas imam jedno lepo obaveštenje za vas, po peti put ću predstaviti svoju poeziju Nišu, a po prvi put novu zbirku pesama “Utrnule reči”! Moja poezija sazreva posebno od mene, čini mi se, i osećam se nekako više odgovornom za nju. Kao kad dete raste i roditelj se pita da li ga je lepo vaspitao. E, tako se osećam. Zato sam posebno radosna što će o mojoj knjizi govoriti oni čije mišljenje neizmerno cenim, dr Dragan Žunić (moj profesor estetike, inače profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu i Filozofskom fakultetu u Nišu) i Dejan Stojiljković (cenjeni niški književnik i dramski pisac), i oni će mi reći da li sam izvela poeziju “na pravi put” 😀
Stvarno bih volela da dođete i ulepšate ovaj događaj. Meni, a i sebi, jer ako ništa drugo, Gradska bašta je divno mesto. 🙂 Kad me nešto muči, ja odem tamo. Ozbiljno. Tako sam i upoznala Batu Vučkovića koji je veliki ljubitelj književnosti, umetnosti i lepote. I eto, on je samoinicijativno pokrenuo organizovanje ove promocije i konačni organizator događaja je Udruženje za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak” iz Niša u saradnji sa JKP Mediana. Hvala im.”

– Jedan od najčitanijih i najboljih domaćih pisaca i scenarista i jedna izuzetna glumica, cenjeni profesor, pesnikinja i apsolvent filozofije, poznata voditeljka, ozbiljna organizacija i retko dobra poezija, sve to na prelepom mestu, jeste pozivnica za retko dobar izbor za retko dobro provedeno veče.

Hvala svima, čekamo Vas..

Južne Vesti, 27. septembar 2018.