Sarajevo: “Poetska večer za Anu Ilić”

U organizaciji Umjetničkog društva “Val” iz Sarajeva i trubadurske trupe “Planet Poezija“ 5. decembra 2016. godine u Jazz Radio Caffeu u Sarajevu sa početkom od 17:30h biće održana “Poetska večer za Anu Ilić” kao završna manifestacija u okviru akcije “Pesnici za Anu” započete početkom ove godine.

Povodom ovog događaja organizatori i prijatelji mlade pesnikinje su izdali saopštenje:

“Ana Ilić, pjesnikinja iz Vladičinog Hana, malog gradića u Srbiji, boluje od teške bolesti, Friedreich’s ataxia sindroma. Ova djevojka je veoma hrabra i između mnogo teških načina da iskaže svoju hrabrost, Ana je pokazala to i kroz nadprosječan studiji i predivnu i jako kreativnu poeziju.

Ana je u aprilu ove godine rekla “Ne!” nasilju i govoru mržnje u sklopu projekta “Glas protiv mržnje” u Art Kinu Kriterion u Sarajevu, s toga je pokazala i na ovaj način svoju hrabrost. Sarajevo će se njoj odužiti tako što će 5. 12. 2016. godine u 17:30 h navečer u Jazz Radio Caffeu na Trgu Heroja predstaviti svoju poeziju, a njenu hrabrost će podržati ostali pjesnici i umjetnici svojim prisustvom na ovom događaju.

Ova večer je organizovana od strane trubadurske trupe Planet Poezija i umjetničkog društva “Val”. 

OVOM PRILIKOM JAVNO POZIVAMO SVE PJESNIKE I LJUDE DOBROG SRCA DA NAM SE PRIDRUŽE, SVOJIM STIHOVIMA I TOPLINOM DA PODRŽE NAŠU ANU!”

Ana Ilić i mali tim „Pod svetlom istine – Ana Ilić“ se zahvaljuju svima onima koji su do sada uzeli učešće i dali svoj doprinos ovoj velikoj i humanoj akciji umetnika regiona, kao i onima koji će se pridružiti 5. decembra u Sarajevu i podržati koleginicu Anu Ilić.