Pesnici za Anu

Samo nekoliko metara od spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, u samom centru Novog Sada, dogodila se poezija, u svom najlepšem obliku:

Na književnij večeri, priređenoj 30. januara, “Novosadski književni klub” i “Udruženje balkanskih umetnika” su objavili da svoje humanitarno delovanje usmeravaju na mladu pesnikinju iz Vladičinog Hana. Sve donacije od nove međunarodne zbirke će ići za pomoć i podršku Ani Ilić jer ono što ona čini, JESTE poezija, u njenom esencijalnom obliku.

Pokazivač: Umetničko veče Novosadskog književnog kluba, 31.01.2016.

To je bio samo početak akcije “Pesnici za Anu” pa je u okviru više planiranih aktivnosti u tom smislu, u saradnji sa Umjetničkim društvom „Val“ iz Sarajeva i Savezom mladih umjetnika/ca Sarajeva (SAMUS), dana 6. aprila, na Dan grada Sarajeva, u Umjetničkom klubu „Kriterion“ u Sarajevu održana humanitarno –aktivistička večer poezije i izložba. Organizovana je prodaja likovnih radova umetnika regije, prikupljena sredstva na taj način prosleđuju se Ani Ilić.

Svojim likovnim i poetskim radovima odazvali su se umetnici iz Nemačke, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije…

Nezavisne novine: „Izložba i poetika za pomoć pjesnikinji“, 01.04.2016.
Exkluziva.ba: Glas protiv mržnje