Jelena Bačić Alimpić

Sudbina nas često spotiče na putu života obraslog u trnovito grmlje. Anin mladi život sapleo se na stazi budućnosti, ali joj je njena mašta dala krila, ovaploćena u svakoj njenoj misli, uzdahu, osmehu, napisanoj reči… Zapanjila me je silina osećanja ove mlade darovite pesnikinje, dubina njene tuge i ogoljena istina u stihovima koje nam je podarila. Ana je tananim, nežnim, bolnim, a opet iskustvenim mislima dodirnula moje srce čistom ljubavlju. Verujem u moć njenih reči i misli, verujem u njeno bolje sutra i znam da će je na kraju puta sačekati cvetna poljana namesto trnovitog grmlja.
Draga Ana, samo se veliki, kroz bol uzdignu do božanske promisli. Lepe misli, tople reči i ljubav u srcu je ono što nam niko nikada ne može oduzeti. Zato verujem da su Tvoji stihovi posebni i dragoceni baš kao i Ti sama.

S ljubavlju i divljenjem,
Jelena Bačić Alimpić

Predivna, hrabra šesnaestogodišnja* devojka koja piše pesme koje daleko prevazilaze njene godine, koja je bol, patnju i značenje reči neizlečivo upoznala jako mlada i moje divljenje prema njoj je neverovatno.
To su pesme, reči.. koje piše jedna odrasla, napaćena osoba koja tačno zna koliko je život dragocen.

Jelena Bačić Alimpić, 2012