Zajedno možemo više

“Pomozimo Ani da nastavi da piše” naziv je akcije Programa za dijasporu RTS-a za pomoć mladoj pesnikinji Ani Ilić iz Vladičinog Hana, koja je obolela od Fridrajhove ataksije, retke i teške bolesti.

Emisija “Srbija na vezi” Programa za dijasporu inicirala je humanitarnu akciju za pomoć mladoj pesnikinji Ani Ilić. Akciji su se pridružili Dečji kulturni centar i Prva škola za pop i rok u Srbiji – Master Blaster studio.

Prvog dana aprila, u dvorani Dečjeg kulturnog centra u Beogradu, talenti “Master Blaster studija” održali su dva humanitarna koncerta. Celokupan prihod od ulaznica na bazi dobrovoljnog priloga namenjen je poboljšanju kvaliteta života mlade pesnikinje Ane Ilić iz Vladičinog Hana.
“Pomozimo Ani da nastavi da piše” naziv je i cilj humane inicijative, a želja je da se podstaknu ljudi dobre volje da, u skladu sa mogućnostima, pomognu mladoj pesnikinji Ani Ilić iz Vladičinog Hana kako bi u boljim životnim uslovima nastavila da piše svoju poeziju.

Ana Ilić ima petnaest godina i obolela je od Fridrajhove ataksije, retke i teške bolesti. Njena porodica je u vrlo nezavidnoj materijalnoj situaciji te je pomoć dobrotvora neophodna za specijalne medikamente, redovnu terapeutsku rehabilitaciju i dostojniji život u situaciji u kojoj se porodica nalazi.

Svoju životnu borbu, Ana Ilić ispoveda u zbirci poezije “Pod svetlom istine”. Ana Ilić se i svojim stihovima bori protiv opake, neizlečive bolesti i poručuje: ” Ja još nisam završila. Uvek ću da se borim i uvek ću da budem tu”.

RTS
9. april 2012