Prva Godišnja NORBS nagrada za doprinos širenju svesti o retkim bolestima

U sklopu aktivnosti koje je Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) organizovala 2013. godine za Dan retkih bolesti, 27. februara na Velikoj sceni Pozorišta Atelje 212 održano je Književno veče sa Anom Ilić. Tom prilikom Ani je uručena prva Godišnja nagrada Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije za doprinos širenju svesti o retkim bolestima.

U ime NORBS-a, nagradu je predala Dragana Koruga, potpredsednica organizacije:

“Meni je pripala ova divna dužnost da ti uručim jednu malu zahvalnicu u ime naše Nacionalne organizacije za retke bolesti i da ti se zahvalim što svojim pesništvom i što svojim glasnim govorenjem o svojoj bolesti pomažeš svima nama da osobe sa retkim bolestima budu vidljive i mnogo, mnogo izvan granica ove zemlje. Tvoje pesme su stvarno učinile da osobe sa retkim bolestima u Srbiji budu vidljive među kontinentima, da tako kažem…
Tako da, ja stalno govorim, da si ti ustvari uradila mnogo više od svih nas koji se tu ubijamo praveći neke akcije, snimamo neke spotove, štampamo materijale, držimo časove… i ne znam šta sve radimo… A eto, u suštini, tvoja poezija je učinila mnogo više i zahvalni smo ti na tome.
U ime naše predsednice Jelene Milošević, koja je zbog bolesti sprečena da bude ovde, ja ti čestitam i želim da pišeš i dalje. Jedva čekamo sledeću zbirku.”

27.februar, 2013.
Atelje 212, Beograd