Promocija “One zvezdane oči”, Vranje

U okviru Vranjskog kulturnog leta, pred oko 300 ljudi promovisana je knjiga pesama Ane Ilić

Galerija Narodnog univerziteta bila je pretesna da primi sve zainteresovane, koji su želeli da prisustvuju promociji, druge po redu, zbirke pesama „One zvezdane oči“ Ane Ilić. Humanitarno veče poezije  upriličeno je u okviru ,,Vranjskog kulturnog leta“, a u ime grada najpre se prisutnima obratila  članica Gradskog veća Nela Dimitrijević. O zbirci pesama, mladima i njihovoj borbi, odrastanju u današnjem vremenu  govorila je sociolog Milica Anđelković Jovanović, kroz iskustvo u radu sa mladim ljudima. Novinar i glumac Saša Stojković ukazao na neophodnost da lokalna zajednica institucionalno podrži mlade stvaraoce poput Ane.

,Pesme ove mlade devojke impresioniraju strukturom, ali i iskušenjem i nadom“, naglasila je profesor srpskog jetzika i književnosti, pesnikinja  Milica  Mitić. Na kraju, veoma emotivno, čitalačkoj publici obratila se Ana Ilić zahvalivši se organizatorima na podršci. ”Dok stvaram otkrivam sebe i to je dragoceno iskustvo. Ja zapravo živim umetnost“, istakla je mlada pesnikinja Ana Ilić.
U organizaciji promocije koja je održana u okviru vranjskog Kulturnog leta, pomogli su volonteri Kancelarije za mlade, zatim mladi umetnici Kristina Jovanović, Lazar Tasi, Nikolija Zdravković i Vida Arsić koji su prezentovali na njima svojstvenn način Anine pesme.

Knjiga kao lek, Srbija danas, RTS1, 22.06.2015.
Promovisane „One zvezdane oči“ Ane Ilić, zvanična prezentacija grada Vranje, 27.05.2015.
Vranje zagrlilo pesnikinju Anu Ilić, Južne vesti, 27.05.2015.
Ana Ilić – One zvezdane oči, Rtv Vranje, 27.05.2015.
Promocija knjige Ane Ilić u Vranju, JuGmedia, 27.05.2015.
Promocija zbirke Ane Ilić, OK Radio Vranje, 26.05.2015.
Promocija knjige pesama Ane Ilić u Vranju, JuGmedia, 25.05.2015.
Promocija knjige pesama Ane Ilić u Vranju, Južna Srbija Info, 25.05.2015.tm
Promocija zbirke poezije „One zvezdane oči“ u Vranju, Južne vesti, 22-05.2015.