Pred vama je nova zbirka pesama čudesne, darovite devojke

Knjiga pesama “One zvezdane oči” osamnaestogodišnje pesnikinje iz Vladičinog Hana Ane Ilić biće predstavljena beogradskoj publici 16. jula u Kafe knjižari “Delfi”.

Nova knjiga pesama, druga po redu koja je nedavno ugledala svetlost dana, nakon Beograda biće promovisana u Vranju, Vladičinom Hanu i drugim gradovima u Srbiji.

Ana Ilić, koja boluje od teške, retke i neizlečive bolesti Fridrajhova ataksija svoj način života sa ovom bolešću prožima kroz svoje pesme koje govore iz srca jedne mlade emotivne devojke koja je završila srednju školu i sprema se za studije.

Ovaj susret biće ujedno i prilika da posetioci kupe novu knjigu Ane Ilić po ceni koju sami odrede i tako olakšaju njenu borbu s opakom bolešću, omoguće duži i dostojanstven život i pruže mogućnost da studira. Ceo prihod od prodaje knjige “Po meri srca” ide u Fond za pomoć Ani Ilić.

Pokrovitelj ove humanitarne akcije, književnica Ivana Kuzmanović povodom promocije kaže da je retka i neizlečiva bolest koja je zadesila Anu Ilić sada usporila svoj tok i stanje ove devojke je sad stabilnije.

Znamo koliko unutrašnja radost i vera imaju isceliteljsku snagu, a kada se tome pridoda ljubav svih nas do kojih su Anine poruke stigle, onda je jasno i kolika je zahvalnost u njenom srcu. Ono što je pomoglo kvalitet Aninog lečenja i života su svakako i donacije koje pristižu „po meri srca“ davalaca, a o kojima njen život i dalje zavisi. Pred vama je nova zbirka pesama čudesne, darovite devojke iz Vladičinog Hana koja je, uz svoj usud, dobila izuzetnu snagu duha i izražene talente – kaže Ivana Kuzmanović.

I.M.
Južne vesti
4. jul 2014.