Ta energija

Za Anu Ilić iz Vladičinog Hana, koja boluje od Fridrihove ataksije, do sada su sugrađani organizovali četiri humanitarna koncerta. Na poslednjem su nastupile grupe Kerber, Alogia i Osvajači.

 Ana Ilić iz Vladičinog Hana boluje od retke bolesti, Fridrihove ataksije. U njenom gradu do sada su organizovana četiri humanitarna koncerta, za prikupljanje pomoći Ani i njenoj porodici. U centru pažnje, i na poslednjem koncertu bila je, naravno, Ana.
Ta energija, svejedno koliko njih dođe, desetine ili stotine ljudi, uvek zrači pozitivno i mislim da je i izvođačima lepo“, rekla je Ana, dok je sa školskim drugovima čekala početak koncerta ispred Centra kulture u Vladičinom Hanu.

Fridrihova ataksija, od koje Ana boluje, teška je i retka bolest za čije je lečenje potrebno 3000 evra mesečno. Zato je koncert i organizovan.

Prema rečima Aninog oca, Gorana Ilića, svi imaju koristi – i Ana, i porodica, i sugrađani koji imaju priliku da vide najbolje rok grupe.

Pred četvrti koncert za Anu, pozitivna energija i humanost prosto su opipljivi. Humanost je najvažnija smatraju njeni sugrađani: “Ana je divna osoba i zaslužuje svaku pomoć koju mi Hančani možemo da joj pružimo.”

Za Anu i Hančane, svirali su i pevali iz duše niški Kerber, smederevska Alogia i kragujevački Osvajači.

“Motiv je humanitarni, umetnici su ljudi koji daju i žele da daju i to rade iz duše”, rekao je posle koncerta Goran Šepa Gale iz grupe Kerber.

U aprilu je i naša kuća, Radio-televizija Srbije organizovala humanitarni koncert za Anu Ilić. Lečenje je skupo, svaki dinar dragocen.

Za Anu, koncert je predah, trenutak kada, kao i svaka druga tinejdžerka, uživa u dobroj muzici.

RTS, Koncerti za Anu
5. jul 2012.