GreenDesign.rs – Intervju: Ana Ilić

Nedavno je završen veliki Humanitarni logo dizajn konkurs za Anu Ilić. Ova divna i hrabra devojka dobila je savršen logo koji će krasiti njen budući sajt. Pročitajte intervju koji smo uradili, i naravno pozivamo Vas da joj pomognete kupovinom njenih knjiga i pesama.

GD: Ti si veoma hrabra žena i sjajna pesnikinja. Kada si počela da pišeš pesme i izdaješ svoje knjige?

Ana: Pesme sam oduvek pisala, valjda su pesnici predodređeni da budu pesnici od rođenja. Prvu knjigu sam izdala u šesnaestoj. To je bio tek prvi korak na putu da pronađem sebe i ostavim sve „staro“ za sobom.

GD: Kako je protekao tvoj humanitarni konkurs na GreenDesign.rs?

Ana: Konkurs se odigrao u vreme ispitnog roka tako da sam, najiskrenije, fokus svog interesovanja u navedenom periodu stavila na davno zacrtane ciljeve. To je ujedno i odgovor  na povremene i opravdane pozive učesnika konkursa za ocenjivanjem radova. Ali, neverovatan broj sjajnih ponuđenih rešenja je sa svakom posetom sajtu predstavljao novi vetar u leđa i još jedan motiv više da se uloženi napor tokom semestra materijalizuje. Tako je, pored podrške mojoj borbi koju vodim, konkurs nenadano dobio još jednu posebnu dimenziju.

Što se tiče pobedničkog rada Ana smatra da je upotpunosti u skladu sa početnim opisom konkursa, njenim željama i ukusom ali u konkurenciji velikog broja kvalitetnih radova nije joj bilo lako izabrati.

GD: Kako ljudi dobre volje mogu da pomognu? 

Ana: Milion je načina. I svaki je po meri srca. Zauzvrat, svako dobije knjige kao – po meri srca – znak zahvalnosti. To je razmena pozitivne energije, a radost davanja je obostrana.

GD: Gde se mogu kupiti tvoje knjige? Da li će biti moguće poručiti preko novog sajta koji je donirao Krojač a na kojem će se naći i logo doniran preko GreenDesign.rs?

Ana: Prva zbirka pesama „Pod svetlom istine“ nastajala je u periodu između desete i šesnaeste godine i objavljena je 25. decembra 2011. na moj 16. rođendan, kao poklon grupe autora „IK Laguna” kao početak humanitarne akcije pod koordinacijom i pokroviteljstvom književnice Ivane Kuzmanović. Nakon 1. promocije januara 2012. knjige je moguće kupiti po ceni koju kupac-donator sam odredi, odnosno po meri srca. Na taj način prikupljena sredstva namenjena su za lečenje, poboljšanje kvaliteta života i pesnički razvoj.

Uz dar Krojača u vidu dugo priželjkivanog sajta, zajedno sa logo-donacijom GreenDesign.rs, informacija o poeziji koju Ana stvara i njenom životu, nesumnjivo će biti dostupnija široj javnosti, samim tim i o načinu kako doći knjiga.

GD: Šta želiš da poručiš ljudima širom sveta, naročito mladima?

Ana: Želim da im poručim da pre nego svako nađe svoj put, nauči se univerzalnoj vrlini strpljivosti, koja podrazumeva i hrabrost, razumnost, i sama po sebi još znači i ljubav.

Ani želimo puno sreće, radosti, uspeha i predivnih pesama. Izdrži, bori se! Nikad ne odustaj! Imaš podršku GreenDesign tima i celokupne GreenDesign.rs zajednice! Uz tebe smo <3