Devojke koje menjaju sve(t)

Devojke koje menjaju sve(t)

Da, devojke su te koje menjaju sve(t)!
Kancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa Sigurnom kućom za žene i decu žrtve porodičnog nasilja i Naučno – tehnološkim parkom u Nišu organizovala je konferenciju „Devojke koje menjaju sve(t)“. Osnovni cilj konferencije je osnaživanje mladih dama da istraju u izazovima, ali i skretanje pažnje na prisutne probleme.

U okviru konferencije održana su dva panela i dva motivaciona predavanja. U okviru prvog panela „Kako ostvariti svoje snove?“, govorile su uspešne mlade dame, dok su u okviru drugog panela „Kako sprečiti nasilje nad ženama?“ govorile Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu, Marija Gojković, književnica, Snežana Lazić, novinarka ali i predstavnici Psihološkog savetovališta za studente.

Među govornicima su bile i Jelena Zdravković, jedna od najboljih studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i devojka koja je predstavljala Srbiju na Svetskoj olimpijadi iz robotike, Ana Mitić, učenica Gimnazije „Svetozar Marković“ i mlada devojka koja je sa samo 6 godina postala član Društva matematičara Srbije i Ana Ilić, „devojka koja inspiriše i motiviše celokupno društvo, dobitnica brojnih nagrada, uključujući i nagradu „Crni biser“, autorka velikog broja knjiga,“ kako je naveo organizator.

Jugpress 9. jul 2021.
Jugpress 18. jul 2021. 
Niški portal 9. jul 2021.
Naisus info 17. jul 2021.
JuGmedia 17. jul 2021.