Da pomognemo Ani Ilić kupovinom njenih zbirki pesama

Mlada Hančanka Ana Ilić (21), student Filozofskog fakulteta u Nišu i već poznata pesnikinja, od devete godine boluje od Fridrajhove ataksije, retke bolesti za koju još uvek ne postoji pouzdan lek.

Teška bolest i još teža ekonomska situacija njene porodice, kao i većine stanovništva u našoj zemlji, doveli su porodicu Ilić u nezavidnu situaciju. Mnogi humani ljudi iz zemlje i inostarnstva pomažu Ani da obezbedi novac za lečenje, ali je to još uvek nedovoljno.

I ona sama, zahvaljujući nesvakidašnjem talentu i ljubavi prema poeziji, uspeva da sebi poboljša kvalitet života. Sa samo 15 godina objavila je prvu zbirku pesama “Pod svetlom istine”, zahvaljujući Izdavačkoj kući “Laguna” i književnici Ivani Kuzmanović.

Nakon tri godine Ana je izdala i drugu zbirku pesama “One zvezdane oči”.

Anine pesme pobrale su sve pohvale književnih kritičara i osvojile ljubitelje poezije. Za njene pesme, kako je izjavila Kuzmanovićeva, zna se od Australije do Kanade. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja a jedno od njih je i ono Nacionalne organizacije za retke bolesti, za doprinos širenja svesti o retkim bolestima.
Anine pesme ušle su i u mnoge antologije a prva među njima je “Najlepše ljubavne pesme srpskih pesnikinja”.

Anine knjige prodaju se „po meri srca“. Svi oni koji kupe Anine knjige daju svoj doprinos njenom izlečenju. Knjiga se može poručiti putem Fejsbuk stranice: Pod svetlom istine – Ana Ilić

Ljiljana Pavlović
JuGmedia
22. februar 2016.