Brza, lepa, elegantna, neodoljiva, šarmantna …

Darivanje je radost onome kome se poklanja, ali i onome ko poklanja.

Put Ane Ilić je dirljiv, ali uliva snagu i uverava nas da smo tvorci svoje sreće bez obzira na karte koje nam je dodelila sudbina. Do desete godine Ana je živela kao i svako dete, išla je u školu, igrala se sa vršnjacima, učila i isticala izvanrednim rezultatima… Niko nije ni slutio da će se u kratkom periodu njen i život cele porodice potpuno promeniti.

A promenio se u toj meri da ste i vi čuli za Fridrajhovu ataksiju, nečemu o čemu se malo zna a neko je morao i da je doživi, saznali za predivne stihove i herojsku borbu koju vodi Ana i mnogi od vas su dali ono što je najvažnije: to je vaša ljubav, vaša energija.

Prijatelji bi trebali biti poput dragocenih knjiga, retki i pažljivo izabrani a svaki od dana u godini je savršeno vreme da im poručimo koliko nam znače…

Zato:

– Hteli bismo da vam uputimo sve pohvale i kažemo jedno veliko BRAVO, ne samo za poklon-donaciju koju ste poslali, već i za pažnju koju ste dali. Vrednost poklona nije samo u novcu, njegova vrednost je u uvažavanju i poštovanju borbe koju vodi jedna devojka, njegova vrednost je u vašem trudu da poklon bude poseban, lep i pre svega koristan. Njegova vrednost je u vašem pokazivanju koliko cenite ono što radi i način na koji Ana to radi. Obasjali ste naša lica osmehom i na tome vam HVALA. <3

Dragi prijatelji,
ova skupocena fensi kolica, dar su i iznenađenje dela srpske dijaspore u Nemčakoj i naša zahvalnost je upućena na sledeće adrese:

– Fudbalski klub Srbija, Ulm
– članovi KUD Sveti Nikolaj Srpski, Ulm
– vernici SPC Sveti Kozma i Damjan, Ulm
– porodica Nicović, Ulm
– porodica Đukanović, Ulm
– porodica Maturgić, Ulm
– porodica Rašković, Memingem
– posebna zahvalnost ide na račun prodice Vujić iz Ulma, koja je pored značajnog finansijskog učešća dala najveći doprinos organizaciji cele humanitarne akcije

Inače, kolica su nove generacije, elektromotrna, sklopiva i ‘’teška’’ samo 25kg, znatno povećavaju mobilnost korisnika, veoma zgodna za putovanja, za razliku od onih koja se u Srbiji dobijaju od osiguravajuće zdr kuće i koja su težine 100kg. ( Moving Star 102 )

Eto, to je još jedna od onih priča koje obasjavaju ljude i inspirišu druge na akciju, koje traže u ljudima ono što je dobro i koje pozdravljaju dobro.

Hvala, još jednom, svima, a hvala neznanom prijatelju koji je poklon dovezao do Beograda kao i našim dragim: Narcisu Selimiću koji je odvojio od svog vremena, sačekao i preuzeo pošiljku i prosledio Jovici Stojanovskom, maratoncu iz Skoplja, koji je dopremio na Aninu adresu..